Wie zijn wij?

De Paedwizer is een christelijke gemeenschap in Frieschepalen en omstreken. Naast het fantastische Frieschepalen komen de leden van onze gemeenschap ook uit de omliggende dorpen zoals het schitterende Siegerswoude, wonderlijke Wijnjewoude en natuurlijk briljante Bakkeveen. We zijn een streekgemeente waar echt iedereen welkom is. Jij ook.

We zijn een bijbelgetrouwe, eigentijdse kerk. We geloven in de oude overtuigingen van het christelijk geloof en we leven die in de taal en vormen van vandaag. We lopen dus op dezelfde weg als de gelovigen die ons zijn voorgegaan.  En net als zij, moeten ook wij onze weg vinden in de uitdagingen en mogelijkheden van de hedendaagse maatschappij. We proberen relevant en concreet onze weg achter Jezus aan te vinden, samen met alle reisgenoten die de reis met ons aandurven.

We zijn een gereformeerde kerk en aangesloten bij het kerkverband van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt). Dit betekent dat we vasthouden aan de Bijbel als woord van God, het licht op onze weg. We geloven dat we gered zijn uit genade. Dit betekent dat God zo goed was om ons de weg te laten zien. We denken daarom geen moment dat we beter zijn dan anderen, maar willen juist elkaar en iedereen van harte dienen. Daarnaast geloven we ook dat alleen God eer mag ontvangen. Hij is de Een om wie het gaat en ons doel is om eeuwig van Hem te genieten.

We zijn een gemeente van allemaal verschillende mensen. Iedereen is uniek en eigenaardig. Zo heeft de Wegwijzer ons gemaakt. Dit willen we laten zien. Onze gemeente is een plek waar je helemaal jezelf kan zijn, waar je tot rust mag komen en waar je je talenten en gaven kan gebruiken en trainen. Juist omdat we verschillend zijn, kunnen we elkaar wegwijs maken in het geloof. Ieder in zijn eigen tempo, met zijn eigen voorkeuren en persoonlijkheid en met zijn of haar eigen zienswijze. Samen vinden we wel de Weg.